dec
2013
Lakritsfudge med mindre socker
I morse, precis innan frukost satte jag igång att göra fudge. Jag fick inspiration från LCHF-klubben som använt detta recept, men jag gjorde min egen variant. Det betydde att jag stod och rörde i kastruller medan de andra åt frukost och själv drack jag en fullproppad smoothie på stående fot. Sådan är julen! Jag bestämmer liksom en sak i taget. Nu vill jag göra det! Och bara en sådan! Men ska vi inte ha lite…?
2.5 dl grädde
50 gram smör
1.5 msk lakritspulver
2 msk björksocker
2 droppar sweetdrops raspberry/chocolate
2 msk kakao
2 krm salt
Jag kokade upp och lät koka i ca 15 minuter tills det blev en jämn, len smet. Det hällde jag upp i en plastfolieklädd matlåda. In i kylen en stund och när det stelnat lite strödde jag flingsalt över, och sedan in i frysen. Jag skar sedan i småbitar, ca 1.5 x 1.5 cm. det är så intensiv smak att man bara vill ha en liten bit i taget.
Jag passar också på att påminna om LUBfoods tävling, där du kan önska dig en valfri vara ur deras sortiment. De distribuerar bland annat sweetdrops, som jag ofta använder mig av i bakning av liknande saker som ovan 🙂 I receptet ovan kan du självklart öka mängden sweetdrops och minska björksockret om du vill 🙂