Lakritspannacotta

20121101-145048.jpg

I tisdags kom jag på att jag ju varit sugen på att prova lakritspannacotta ett tag, och ställde mig och gjorde lite. % små skålar blev det, till Teres och mig igår och till mig, Jessica och Sussie idag.

5 dl grädde, 1 msk lakritspulver, några droppar stevia och 1 msk honung kokades upp. Ner med 2 blötlagda gelatinblad och så hälla upp. Lätt som en plätt. Det blev dock ett litet skinn på, men gott ändå. Kanske beror det på att jag inte hade i socker, vad tror du?

Dessa serverade jag med granatäppelkärnor, i mina nya söta hjärtskålar som jag köpte på EM. Både jag och Jan utnyttjade våra wrapp där, så vi fick totalt 10 av 14 gratis. Kanske köper jag några till, ifall att…..De kostar 19 kr/styck. Det kommer en i rött snart också. Sådana kanske skulle vara söta till jul. Varje år inser jag att jag inte har mycket rött att duka med alls.

 

Produkt bild

Granatäpple innehåller rikligt av antioxiderande polyfenoler. Där finns särskilt en typ av tanniner kallad punicalaginer som anses stå för en stor del av den antioxiderande effekten som granatäpplen har. Från punicalaginerna bildas i alla fall delvis den något mer välkända antioxidanten ellaginsyra.

Andra antioxidanter i granatäpplen inkluderar karotener, C-vitamin, gallokatekin och antocyaniner. Det är antocyaninerna som ger granatäpplen den rosa färgen. Den antioxidativa kapaciteten, ORAC, för juice är 10 500 per 100 g vilket är tämligen högt och ungefär jämförligt med blåbär, grönt te, tranbär m.fl. Nyfiken vital

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply