Långpannebullar med philadelphia

För några veckor sedan hade jag fredagsfika på jobbet och bjöd på långpannebullar. Det var jag sugen på att prova igen, för att kunna ha lite i frysen till alla utflykter som väntar. den här gången gjorde jag om lite i receptet.

150 gram smör smältes och blandades med 5 dl  mjölk som fick bli ljummet. Hällde över jäst och i med 1.5 dl socker, lite vaniljsocker och 1.5 dl rågmjöl. Sedan kastade jag ner 1 dl kokosflingor också, och så vetemjöl. Jäste en kvart typ innan jag hällde det över en bakplåtsklädd ugnsform. Blandade 100 gram smör, 2 dl florsocker och 100 gram philadelphiaost och klickade ner i gropar i degen. Lät jäsa en halvtimme och gräddade sedan i 225 gradig ugn ca 15 minuter.

Det blir gott till kvällsfika!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply