sep
2010
Lasagne med aubergine
Vi har precis mumsat i oss lasagne. Vilmer påstår att det är hans favoriträtt. Vi pratade lite om aubergine också, eftersom vi har en liten rackare nästan mogen ute i trädgården. men de tycker han inte om, säger han. jag lät bli att tala om för honom att det var en hel stor aubergine i lasagnen 🙂
Stekte köttfärs, pressade i två vitlöksklyftor och en fint hackad lök. Några matskedar tomatpuré och några teskedar sambal oelek, basilika och ganska mycket vitpeppar och någon dl vatten.
Ostsås gjord på några msk smör, lika mycket mjöl, 1/2 dl matlagningsgrädde och 4 dl mjölk + 2 dl riven ost som rördes ner i slutet.
Ostsås i botten, sedan lasagneplattor av vit fiber, ett tjockt lager köttfärs (utan vattnet som fanns i pannan), plattor liteo stsås plus resten av köttfärsen, lasagneplattor och resten av ostsåsen. Tomatskivor och lite riven ost ovanpå. Kändes inte så flottig alls. jag har svårt för lasagne på restaurang då jag ofta får ont i magen av dem.