Lasagne med skinka och basilika

Jag köpte massor med färska lasagneplattor igår på ICA Årstahallen. De sålde dessa för 5 kr förpackningen så jag passade på.

Jag har stått i köket ett tag. I lugn och ro, på egen hand med ”Svart fjäril” i öronen. Mycket spännande bok och avslappnande att stå där i kvällsregnet och lyssna. Pappa, Carro och Henke kommer imorgon, och stannar nog på lunch. Detta passar nog bra.

Jag gjorde en lasagne med köttfärs. Stekt köttfärs med passerade tomater, massor med färsk basilika och oregano från trädgården, lite matlagningsgrädde, salt, en gul lök och 2 vitlöksklyftor. Grundsås och ganska mycket vitpeppar med lagrad herrgårdsost (17 %)  direkt i såsen i botten av formen, lite på varje lager och sedan ett eget lager ovanpå.

Sedan gjorde jag en lasagne eller pastagratäng kanske man ska kalla det, där jag tillvaratog den skinka jag också köpte jättebilligt på ICA. 600 gram ungefär, ihop med 5 färska champinjoner, en gul lök, oregano och timjan, en burk creme fraisch, lite redning och ca 1 dl riven ost ner i såsen. Detta varvade jag med lasagneplattor. Ingen extra ost ovanpå och såsen fick ligga på toppen så det blev mer som en gratäng.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply