Lasagne på fredagen

Äter vi lasagne gör vi det på fredagar. Det är vår grej det! Då finns tiden, eftersom jag är hemma före 16. Dessutom brukar barnen få en liten fika då så står de sig tills Jan är hemma, så vi äter ihop.

Lasagne är för mig som med köttfärssås, de ser aldrig likadana ut. Jag tar det jag har, så att säga. Idag blev det ungefär så här.

Köttfärs som stektes med två vitlöksklyftor, 1 riven lök, ca 2 dl riven rotselleri. Kryddades med lökpulver, salt, oregano, basilika och svartpeppar. Sedan hällde jag på en öfrpackning passerade tomater, lite vatten och en hel del klippta ruccolablad.

Ostsås med 6 dl mjölk, 3 msk mjöl, salt och 2-3 dl riven ost. Vi använde lasagneplattor med vit fiber. Vit fiberpasta ser ut som vanlig vit pasta och har samma goda smak men har betydligt högre kostfiberhalt – 6 % av finmalt vetefiber. Kostfiber ger en god mättnadskänsla och är bra för magens tarmverksamhet.

Barnen åt två portioner var och sa att det var deras älsklingsrätt. Ingen av dem märkte ruccolan 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply