Lasse Åbergs museum

IMG_8556 (Large) IMG_8552 (Large)  IMG_8561 (Large) IMG_8577 (Large)

IMG_8590 (Large)  IMG_8586 (Large)

IMG_8579 (Large) IMG_8580 (Large)

IMG_8569 (Large) IMG_8582 (Large)

Igår kväll bestämde vi att en utflykt till Åbergs museum i  Bålsta skulle bli en bra långfredagsutflykt. Vi ringde pappa i morse och frågade om han ville haka på och det ville han. Skönt med människor som tar snabba beslut. Han kom in och vi drack en kopp kaffe innan vi åkte iväg.

Vi hade med oss en termos kaffe och ett påskägg som jag gömde i lekparken utanför museet. Barnen lekte en stund innan vi gick in på museet.

Helt klart positivt överraskad 🙂 Varför har vi inte åkt dit förut? Det var ju jättekul. Med utställning som väckte funderingar hos barnen, som undrade hur gamla Kalle Anka-tidningarna var, vad morfar hade för superhjältar när han var liten, hur speldosan fungerade och en massa annat. Vi fick några idéer till eget skapande också, riktigt sugen på att svartmåla ett gäng plastfigurer och ställa i ett svartmålat tittskåp…..

Lekhörnan med Trazan och Barnarnes trädkoja var läcker. Så genomtänkt och spännande. Med hängbroar, gömställen, Hemliga Arnes labb, sparka-sig-själv-i-bakenapparat, filmhörna mm barnen for upp och ner och ville stanna till imorgon. De brukar visserligen tycka det mesta är roligt och har inte disneylandkrav på lekplatser, men jag håller i och med att förväntningarna inte heller var så stora så tror jag att vi alla förvånades positivt.

Jättefin mat också, alla 5 var jättenöjda. Med andra ord en bra utflykt och ett ställe vi rekommenderar. Tack för tipset Madeleine!

Nu vill vi gärna upptäcka fler små oaser att besöka 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply