nov
2011
Lax i ugn med koriander
Jag köpte färsk lax i helgen och den fixade vi ikväll.
Började med att bre creme fraish (34%) på hela fisken och kryddade med fisk- och skaldjurskrydda, färsk koriander och lite torkad koriander.
Stack termometern i fisken ochs tällde in i 200 gradig ugn. Efter ca 10 minuter sänkte jag till 100 grader och där fick den stå till den var ca 60 grader. Då stängde jag av ugnen, öppnade luckan och lät den stå lite till. Jag gillar inte när jag är så där lite läbbig, utan vill ha den ganska fast (förutom i sushi då 🙂
Till det en mix på fullkornsbulgur och kornris. Samt en sallad med färska ärtskott, gröna ärter och gul paprika med basilikaolja.
Barnen åt jättefint. Skönt att de gillar fisk, tycker jag. Och jag kände mig nöjd med fisken. Ofta när vi lagar fisk överlåter jag just fisken till Jan.