dec
2010
Lax med fetaost och vitvinssås
Vi stod för varmrätten igår. Eftersom vi var 9 stycken som skulle äta passade vi på att köpa en hel laxfilésida färsk. Det gör vi väldigt sällan. Det blev jättegott!
Jag blandade 200 gram fetaost med 3 dl creme fraisch (den fetaste varianten), örtkrydda provencale (alltså Findus frysta kryddor), och så piffi fisk och skaldjurskrydda. Bredde det på fisken och lät stå ca 35 minuter i 200 grader. Sugarsnaps fick följa med i värmen.
Vitvinssås:
3 charlottenslökar stektes i 75 gram smör. Sedan rörde jag ner 3 msk vetemjöl, smulade ner en fiskbuljongtärning och hällde på 2 dl vitt vin, 4 dl vatten, 3 dl grädde. Det fick koka i ca 15 minuter.
Till det pressad potatis och en sallad med machésallat, ruccolasallat, pärltomater, olivolja, balsamvinäger ”wildberries”.
Jag tror att alla tyckte om det. Barnen åt jättebra, även såsen faktiskt.