Lax med fetaost och vitvinssås

Vi stod för varmrätten igår. Eftersom vi var 9 stycken som skulle äta passade vi på att köpa en hel laxfilésida färsk. Det gör vi väldigt sällan. Det blev jättegott!

Jag blandade 200 gram fetaost med 3 dl creme fraisch (den fetaste varianten), örtkrydda provencale (alltså Findus frysta kryddor), och så piffi fisk och skaldjurskrydda. Bredde det på fisken och lät stå ca 35 minuter i 200 grader. Sugarsnaps fick följa med i värmen.

Vitvinssås:
3 charlottenslökar stektes i 75 gram smör. Sedan rörde jag ner 3 msk vetemjöl, smulade ner en fiskbuljongtärning och hällde på 2 dl vitt vin, 4 dl vatten, 3 dl grädde. Det fick koka i ca 15 minuter.

Till det pressad potatis och en sallad med machésallat, ruccolasallat, pärltomater, olivolja, balsamvinäger ”wildberries”.

Jag tror att alla tyckte om det. Barnen åt jättebra, även såsen faktiskt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply