25
jan
2011
jan
2011
Lax med grönsaksfräs
categories: Mat
Kom hem till dukat bord idag. Såg på Vilmers tallrik att det var gott, han var nämligen nästan klar. Noria äter lite sämre nu, med sin sista stora kindtand på gränsen till att spricka igenom.
Det var verkligen supergott. Grönsaksfräset så gott att jag nöjde mig med en liten rackare till potatis. Laxen kom färsk i matkassen, och tillagades i 225 grader ca 20 minuter, med lite socker och salt på.
Grönsaksfräset bestod av en ekologisk purjo som finhackats, 3 ekologiska morötter som rivits grovt. Detta frästes i olja innan 1 1/2 tsk vitvinsvinäger, 1 fiskbuljong och 1 dl creme fraisch hälldes på. Allt fick koka ett par minuter och sedan lite peppar på. Serverades så klart varm till maten, men jag kan tänka mig att den är lika god kall.

Jannica
25 januari, 2011 at 21:59 (14 år ago)Smarrigt 😀