okt
2010
Lax med kornris och tomat-och mangosalsa
Riktigt god middag, den första ur Linas matkasse denna vecka. Laxen lagades i ugnen 15 minuter i 200 grader. Med skinnet ner och och kryddad med salt och peppar.
Salsan blev fantastiskt god, skulle kunna ha ätit upp allt. Barnen tog inte av den, erbjöds inte ens eftersom deras magar är lite krassliga sedan resan. De fick således också vanligt tråkigt vitt ris till sin mat. De fick smaka lite lite kornris och tyckte om det båda två.
Åter till salsan. Finhacka 1/2 rödlök, 4 tomater, 1 avokado, 1/2 kruka koriander, 125 gram mango (det var fryst mango som levererades kassen), 1msk olja , 1 tsk sambal oelek, salt och peppar.
Från Frebaco
Kornris – fint svenskt matarv
I Sverige har vi en lång tradition av att odla korn. Vi älskar kornriset för dess härligt fylliga smak och hälsofrämjande egenskaper som gör dig gott. Korn innehåller lösliga kostfiber som bidrar till hälsosamt låga nivåer av kolesterol i blodet. Gott och hälsosamt på samma gång.
Isabell
12 oktober, 2010 at 17:47 (14 år ago)Visst va laxen bra! vi körde ju förra veckan. Allt var gott tyckte vi nötbiffarna föll oss minst i smaken…