Lax med senap, feta och dragon

Idag lagar jag en stor bit lax i ugnen. Bra mat som sköter sig själv. Båda barnen är riktigt trötta, suckar och stönar och vill bara göra lugna saker. Själv lufsar jag runt i Jans stora kofta, raggsockor och har lurarna i öronen. Lyssnar på  ny bok, Eldvittnet. Grymt bra hittills, precis som Hypnotisören och Paganinikontraktet var från början. Jag började lyssna på boken i natt, när jag var lite för vaken efter att ha hjälpt Noria med vatten för sin rethosta. Blodigt mord direkt, precis lagom kl 2 på natten 🙂

Barnen åt bra. Jag skrapade av lite av toppingen bara och la bredvid för säkerhets skull, så de inte ratar fisken för senapssmaken skull.

La den färska laxen i ugnsformen och saltade rejält med flingsalt och lät dra ett tag. Sedan blandade jag dijonsenap med creme fraish och la ett litet lager ovanpå. Kryddade med dragon och smulade fetaost på. 175 grader i ugnen tills fisken var en bit över 60 grader (klarar inte av lax som är så där blank förutom på sushi).

Råris och lättkokt broccoli, blomkål och morot till.

Jan jobbar till halv 6 ungefär idag och honom klarade vi inte av att vänta på idag! När han kommer hem åker jag en sväng och fixar det sista inför jul. Kanske blir det Gränby- kommer jag möta dig där?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply