Lego scala?

Vi kom på att vi hade en låda med gammalt lego från en serie som jag tror heter scala. Detta hade vi låtit vara för sig, utan att blanda sig med allt annat. Nu har vi lekt med det en bra stund, hela familjen. Lite lustigt i all denna lego-debatt hur bra det går att leka med lego i rosa och orange, med tallrikar, duschar, roddbåtar, festdukade bord, trädgårdar och annat som finns i folks hem utan att det behöver kallas för tjejlego för det. Inte en gång sa varken Noria eller Vilmer just det, utan de lekte på. Farfar som reser bort och kommer hem, och de där hemma som är oroliga för att den ska ha drunknat.

Jag älskar att ändra på vanliga uppfattningar, så vi hämtade en och annan bestämd gubbe från det andra legot som fick bära muffinsfaten. det var tur att den var så stark eftersom det skulle ros ganska långt, men han fick en dusch när han kom fram, innan det var dags att duka bordet till fest.

Nu ska vi försöka hitta mer till den här serien. Inte sett den så ofta på loppisar, men håller tummarna för att vi hittar lite på lördag. Det vore skoj om Noria blev lego-biten också, så att de kunde dela det intresset också. Dessutom är det grymt bra kvalitet, väldigt lärorikt och lätt att skriva på önskelistan. De har suttit på lekmer och kollat på kul lego, och de båda är lite nyfikna på det nya lego friends.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on Lego scala?

 1. Johan
  1 maj, 2012 at 11:19 (11 år ago)

  Friends är ett riktigt bra Lego vilket tyvärr kommit bort i debatten. Och tyvärr är det nog många som kommer att undvika (rättare sagt ”missa”) detta tema bara för att ha ”rätt” genusperspektiv.

  Byggmässigt är det i klass med Lego City men när det kommer till ”lekvärde” så spelar Lego Friends i en helt egen division.

  Gällande Lego Scala så tror jag det kan vara lite svårt att hitta då jag får för mig att det inte var någon större hit. Dock har jag för mig att när man väl hittar det så brukar det inte vara särskillt dyrt. Vilket ofta kan vara fallet med annat Lego.

 2. Hanna
  1 maj, 2012 at 14:00 (11 år ago)

  Jag tror också att friendslegot är kul. Båda våra barn är sugna så det ska inhandlas så småningom. Kanske är det s att Noria önskar sig, men precis som allt annat så är det inte för att hon är tjej och det är för tjejer (även om lego klantigt nog skriver Lego för tjejer i sn direktreklam som bara kom till Noria).

  Vilken blogg du har 🙂 Ska visas för sonen, som älskar att googla på lego!

Leave a Reply