apr
2011
Limerutor med hemmagjord glass
Till efterrätt denna valborg hade vi limerutor med hemmagjord jordgubbsglass.
Limerutor: 100 g rumsvarmt smör vispades med 1 1/2 dl strösocker. Sedan hade jag i 1 pressad lime, 2 äggulor, 2 ägg, 2 1/2 dl vetemjöl och 1 tsk bakpulver
Detta spred jag ut på en plåt ca 20×30 cm. Ovanpå det lades maräng gjord på 2 äggvitor och 1 dl socker.
25 minuter i 175 gradig ugn.
Glassen gjorde jag på smaksatt grädde, jordgubbssmak som vispades. I det blandade jag ca 1 dl av färskost, Snöfrisk. Blandade det med tre ägggulor och 1 dl florsocker. Sist blandade jag i tre äggvitor som vispats till ett skum och blandats med lite socker, några matskedar. Sist rörde jag i lite jordgubbssylt.
Sött och gott! man behövde inte en stor bit för att fylla behovet av något sött efter maten. Speciellt om man hunnit äta lite godis också.
