Limerutor med hemmagjord glass

Till efterrätt denna valborg hade vi limerutor med hemmagjord jordgubbsglass.

Limerutor: 100 g rumsvarmt smör vispades med 1 1/2 dl strösocker. Sedan hade jag i  1 pressad lime, 2 äggulor, 2 ägg, 2 1/2 dl vetemjöl och 1 tsk bakpulver

Detta spred jag ut på en plåt ca 20×30 cm. Ovanpå det lades maräng gjord på 2 äggvitor och 1 dl socker.

25 minuter i 175 gradig ugn.

Glassen gjorde jag på smaksatt grädde, jordgubbssmak som vispades. I det blandade jag ca 1 dl av färskost, Snöfrisk. Blandade det med tre ägggulor och 1 dl florsocker. Sist blandade jag i tre äggvitor som vispats till ett skum och blandats med lite socker, några matskedar. Sist rörde jag i lite jordgubbssylt.

Sött och gott! man behövde inte en stor bit för att fylla behovet av något sött efter maten. Speciellt om man hunnit äta lite godis också.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply