Hemmagjord limoncello

Har man bara tålamod kan man göra riktiga godsaker. Vänta på en drink i 3 veckor har jag nog aldrig gjort 🙂

Jag fick inpirationen från tidigare nämnda underbara bo (köp den- till dig eller en god vän!). Jag gjorde inte fullt lika mycket som i receptet så kanske blev mina proporioner inte riktigt ”rätt”, men ungefär så här bidde det!

Jag pressade 5 citroner och la saften och skalet i en glasburk och fyllde på med 4.5 dl vodka. Det fick stå så i skafferiet en vecka innan jag gjorde nästa steg, sockerlaget.

Kokade upp 3 dl vatten och 1 dl socker och lät svalna. Hällde ner det i burken och lät stå. Minst en veck stod det i boken, men jag hade den där till idag, vilket nog var 2 veckor. Silade och hällde upp i glasflaskor.

Jag och Jan smakade efter maten, och så bjöd jag grannen på ett smakprov när hon kom förbi och satt i solen en liten stund. En liten flaska ska jag ta med till mamma och Åke imorgon, som värdinnegåva när de bjuder på mat. Jag tror att jag ska sticka ner lite fräscht och gult citronskal i flaskan först bara.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1Pingbacks & Trackbacks on Hemmagjord limoncello


    Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'comment_style' not found or invalid function name in /var/www/fornhem.se/hanna.fornhem.se/wp-includes/class-walker-comment.php on line 184

Leave a Reply