11
jan
2013
jan
2013
Linssoppa med Pulsin’ ärtprotein
categories: Familjelivet, Mat
Idag fick jag hem en förpackning med Pulsin´ärtprotein i brevlådan. När jag läste att det kan användas som förtjockningsmedel istället för redning blev jag lite nyfiken. På så vis kan den ju funka bra för att göra soppor både tjockare och lite mer proteinrika. Måste prova på stört!
Jag gjorde en linssoppa till middag.
Jag stekte 1 gul lök, lite purjo, 2 små potatisar i småbitar i olivolja. Sedan 5 dl vatten, 1 msk buljongpulver (chili citrongräs), 1 msk chiliolja, 1.5 dl röda linser. När potatisen och linserna var mjuka efter ca 15 minuter mixade jag med stavmixern och hällde ner några matskedar grädde för att runda till smakerna lite. Därefter rörde jag ner några teskedar proteinpulvret. Serverade med örter.
Soppan gick hem hos barnen också. Pannkakor till efterrätt. Även i dem hade jag ärtprotein, men mer om det i nästa inlägg!
- Pulsin’ ärtprotein innehåller 85% protein
- Extraherat utan lösningsmedel i en naturlig process för torkning och pulverisering
- Gluten och GMO-fritt
- Gjort på gula ärtor
Näringsvärde Per 20g Per 100g
Energi 293kJ 1467kJ
70kcal 351kcal
Protein 17.1g 85.5g
Kolhydrat 0.5g 2.3g
Fett 0.2g 1.0g