Lyssnar på alfapet

Jag sitter och betalar räkningar, spelar wordfeud, kollar recept och dricker kaffe- allt till ljudet av barnen som spelar Alfapet bakom mig. Det låter ljuvligt i mina öron. de sitter och pratar om bokstäver, Noria ljudar lite, säger att hon kan läsa. De hittar på bokstavssånger och pratar om hur bokstäverna ser ut. Spelet har två sidor. Ett där man ska skapa egna ord och en sida där de ska samla bokstäver för att fylla ord (med bilder till) De spelar på den lätta sidan, där de ska fylla ord som redan finns, ett spel som passar dem båda.  Det är ett bra sätt att lära sig ordbilder. I och med bilden ser de hur ord stavas). Dessutom är de helt lugna och pratar tyst och trevligt med varandra. Jag vågar knappt röra mig 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply