03
aug
2010
aug
2010
Lyxpasta
categories: Mat
Tänkte göra en pastasås idag, men hittade ingen direkt utfyllnad i kylen. Man märker ju att det är rötmånad, grönsakerna är körda direkt! Så det fick bli just lyxingredienserna bara, halloumi och kräftstjärtar. Självklart hittade jag inget recept som passade vårt kylskåp så det fick bli som vanligt ”a little bit of this and a little bit of that”.
Kokade fullkornspasta. Värmde kesella och lite matlagningsgrädde! Några teskedar tomatpuré och mixade soltorkade tomater, salt, peppar, cayennepeppar och en vitlöksklyfta. Sedan ner med bitar av halloumi, färsk spenat och mangold, och sist kräftstjärtarna.
Hade spröda blad av spenat, mangold och ruccola till. Vilmer åt friskt, Noria var mer skeptisk men åt sig i alla fall mätt på fullkornspasta.
Johanna
29 augusti, 2010 at 00:06 (14 år ago)En god sås som jag också brukar göra men visst har grädden skärt sig? Jag kör grekisk yoghurt istället i såsarna alternativ creme fraiche. De skär sig aldrig iom att de tål högre temperatur och längre koktid.
🙂 /Johanna