Macarons med lakritspulver

Yes, jag tror jag lyckades denna gång. Jag vaknade tidigt i morse, 6.20 närmare bestämt, och kunde inte somna om. Jag satt i sängen, kollade Dr Phil, drack kiwite och jobbade en stund. Sedan gick jag upp och började förbereda mina macarons.

Det hela började med att vi hade 4 äggvitor i kylen efter att Vilmer invigt sin nya present. Han ösnkade sig och fick en glassmaskin med godsaker till av Carro, Henke, Alma, Janne och pappa. Suverän present! Nåväl- de gjorde en glass där bara äggulorna behövdes och jag kan ju inte slänga något 🙂

Jag utgick, till punkt och pricka efter ett recept jag hittade hos Hellosugar. Den här gången valde jag inte lättaste receptet och jag slarvade heller inte med något, och den här gången gick det mycket mycket bättre.

Jag valde att smaksätta ungefär hälften av dem med lakritspulver. Så gott! Jag älskar lakrits och måste komma på fler saker att göra med lakritspulver, som jag aldrig haft hemma förut. Det kom med i vår vinstlåda från Kung Markatta och den är grymt god. Vad gör du med lakritspulver, tipsa mig??

Mitt i gräddningen av första plåten ringde mamma. Jag berättade vad jag gjorde och sa att ”de har fått fötter”. Mamma beklagade sig lite och sa att ”ja, det är ju avancerat det där”, typ. Men fötter är ju just vad de ska få och det har jag aldrig lyckats med förut!

Jag använde mandelmjöl som jag siktade tillsammans med florsockret genom durkslaget. Och jag använde köttermometer och inte godistermometer. Kanske borde man skaffa sig en sådan. Och en slickpott, för det hade underlättat när jag skulle få ur den italienska marängen ur formen. Jag kan tala om att jag fick i mig en hel del sött bara av det som fastnade i skålar och på skedar! jag vill ha en slickepott som är helgjuten, finns det?

Hälften, den halvan utan lakrits, fyllde jag med chokladkräm (samma som till tårtan häromdagen). Den andra halvan fyllde jag philadelphiaost, florsocker, pressad lime och lite mer lakritspulver. Vi tog varsin till kaffet nyss, men resten åker in i frysen.

Jag hittade en tävling som jag gärna vinner 🙂 Man kan vinna en köksmaskin från Bosch. Jag har ingen köksmaskin, så det vore inspirerande att få en….. Tävlingen hittar du här.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on Macarons med lakritspulver

 1. Carola
  24 september, 2012 at 09:19 (11 år ago)

  Åh lakritspulver. Låter jättegott. mums

 2. susanne
  16 oktober, 2012 at 09:25 (11 år ago)

  Supergoda var dom!!! Du är så duktig på att baka! Men det har jag tjatat om hur länge som helst… 😉
  Vad menar du med helgjuten slickepott?!??!

Leave a Reply