Macroner med björnbärssmörkräm

Man blir lite dagvill så här på lovet. Och sover länge gör vi också. Idag klev barnen upp strax före 9, och klockan 10 dök Anna, Alexander och Felix upp för lite lek, fika och lunch.

Det blev en mysig förmiddag! Bjöd på mina macaronsförsök, de blev bättre än jag först trodde.

Här vågade jag inte trolla alls utan valde ett recept.  Utgick från det här receptet fast utan smultronarom. Jag delade smeten i fyra tallrikar och färgade en rosa, en lila, en grön och en blå. Sedan gjorde jag en kräm på 25 gram smör, en äggula, florsocker och några björnbär. Det passade fint till den lila färgen på macaronsen/makronerna (kärt barn har många stavningar, finns det en som är mer rätt?)

Jag tror jag hade mina inne lite för länge. Jag tyckte de var smetiga efter 20 minuter, men inser nu efteråt att det nog hade varit bättre, då de stelnade lite till efteråt.

Jag återkommer med en ny variant imorgon, tror jag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply