Maränger- hjärtan, peace och småpluttar

Jag fick för mig att göra maränger att sticka ner i glassen och den färska frukten. Jag vet itne om jag gjort maränger förut, bara som assisterande kock till mamma.

Jag satt och läste bland alla recept och insåg att det fanns massor av varianter, alltså inte så noga med måtten. Så jag tog 3 äggvitor (supernoga inget vatten är äggula får komma med). Vispade dem i någon minut och hade sedan ner 2 krm ättikssprik och vispade ytterligare en minut. Sedan hade jag ner 1 dl fruktsocker och 1 dl vanligt socker, lite i taget medan jag vispade.

Började med vita hjärtan och hällde sedan ner röd karamellfärg i andra omgången.

De står just nu i ugnen, 125 grader och ska stå där i  totalt en timme.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply