Massage vid förkylning

Vilmer älskade massage som bebis. Han blev så lugn, och det hjälpte mot det magonda. När han var ca 4 månader gick han och jag på babymassage. Vi blev erbjudna att vara provgrupp när pedagogen på öppna förskolan gick sin utbildning. Vi tyckte mycket om det, både han och jag,  men det var inte lätt att göra som hon sa. Han var ett mycket aktivt barn, ville inte ligga på rygg. Han fick massage sittade, 5 månader gammal.

Sedan när han blev äldre ville han inte ha massage, helt plötsligt. Så synd. kramar och gosar och annan form av närhet och avslappning gick men inte massage. barn behöver många chanser att varva ner från allt stressande. Att ligga och bläddra i en bok innan man somnar, prata och knyta ihop säcken, få lite egentid med mamma eller pappa, lyssna på en avslappnande cd-saga- det är vårt sätt att hjälpa barnen att varva ner.

Idag snurrade han runt i sängen och hade svårt att komma till ro, så jag frågade om han ville ha massage och det ville han. När min påhittade massagesaga var slut bad han om en till. Jag har både masserat en saga om en katt som är ute tidigt på morgonen och möter en prm. Och om en grävmaskin med grova däck som ska hjälpa till på bygget av ett nytt hu. Myspys! Hoppas han vill snart igen.

Bunged-up Berties aromatic gel 50 mlJag passade på att massera med en bra salva vi har vid förkylningar. Han är lite snorvlig fortfarande och blockeras ibland på nätterna, hostar som om han satt i en tunna på morgonen osv. Krämen luktar lagom starkt och accepteras av båda barnen. Idag blandade jag den med lite massageolja för att få bra glid, och masserade in på rygg och bröstkorg.

Bunged up Berties, från aromakids, säljs på Mychild. Tokbra pris också, upptäckte jag nyss! Vi har beställt därifrån förut och inte haft några problem med leverans. Oljan till förkylningstider har vi också haft och den är också jättebillig nu, kastar iväg en order.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply