Mat i solen

Grillade idag, man måste ju passa på 🙂 När Jan kom hem från jobbet hoppade jag på moppen och åkte för att handla kött. Eftersom vi inte hade tid att marinera köpte jag två karrékotletter till barnen och några grillskivor till oss, färdigmarinerade. och så kryddsmör. Jan hade med sig kantareller hem, men det är barnen inte så förtjusta i. Äter typ allt, men inte det som ju är bland det godaste som finns! Nåväl, en färdig kryddsmör fick det blir. Men som jag ångrade mig. Barnens egenkryddade kött var så mycket godare än vårat och min egen kantarellsås mycket godare än smöret, som inte gick att äta nästan. Tror vi har vant oss av med ”färdigsmaken” då vi i princip slutat med pulvergrejer, smaksatta grejer osv.

Men solen sken, halloumin och kantarellerna var ljuvliga, liksom den fräscha sallad som Jan kastat ihop. Men päron, färsk vitkål, ruccola, spenat, gul paprika, olja och balsamvinäger.

Sedan en god kopp kaffe i solen framför lekstugan. Ljuvligt. Tänk vad man uppskattar solen så fort den hållt sig borta någon dag. Barnen och Jan firade bröllopsdagen med en glass. Jag gick tillbaka med min till frysen igen, och åt några underbara choklad- och kaneldoppade mandlar till kaffet istället.

4 år har vi varit gifta idag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply