Mat- och vinprovning

Igår var jag på mat- och vinprovning på Kvantum. Grannen bjöd med mig och min tanke var att det skulle vara en enkel och trevlig grej att göra en måndagskväll. Jag tänkte att man gick runt bland diskarna på kvantum och smakade grejer och blev serverad lite vin i platsmuggar. Men så var det icke! Så mycket bättre.

Vi blev serverade fint vin direkt vi kom, ett mousserade Montana. Sedan fick vi en beskrivning av Nya Zealand och deras viner. Kan inte mycket om Nya Zealand innan så det var nog välbehövligt. Nästa gång jag spelar ” När och fjärran” kanske jag kan något om Oceanien.

Vi fick sedan smaka flera sorters viner, och en liten kurs i hur man provar viner. Jag har nog mer varit av typen ”Detta gillade jag, finns det mera….” än att jag lagt märken, druvor, årgångar osv på minnet. Det serverades sedan mat. Inte helt tokigt om man försöker sig på GI. Lammgryta med sötpotatis och ratatouille, men god sallad till. Det smakade såååå gott. Efter det getost med nötter och frukt i honung. Och sedan maräng med frukter och vanlijsås. Inte så GI…..men kunde inte låta bli. Det vita giftet smakade mums.

Det blev lite mer vin än jag räknat med…..Lyxigt en måndag. Tack Anna-karin för att jag fick haka på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Mat- och vinprovning

  1. Syster Carro
    17 februari, 2010 at 13:04 (14 år ago)

    Gud så trevligt de lät på ICA kvantum! Dax att införa sånt så ICA i almunge med kanske, ler. Klart får du låna HÄLSOKOKBOKEN! Jag vill gärna låna GI-boken!!
    Har haft näsblod i 50 minuter nyss och är förkyld som attan så för tillfället äts de mest spagetti och nyponsoppa =) kraam!

Leave a Reply