Middag i Bromma

  

 

 

  

  

Mycket trevlig eftermiddag igår. Åke och mamma bjöd in till middag hos Åke i Bromma. Åkes barn och barnbarn och mammas barn och barnbarn (fast inte Amanda som var på annat håll) kom och vi fick oss en god middag. De bjöd på trerätterns, och hade inspirerats av Ryssland. Vi fick blinier till förrätt och stroganoff till varmrätt. Och först av allt en sup, med något sött, något salt och något salt till, som för att höja smaken hos supen eller något sådant åt det hållet. Jättegod och trevligt, de perfekta värdarna!

De har som tradition att åka till en kyrka i närheten och gå på ljuspromenad. det var så fint och stämningsfullt att jag fick en klup i  magen och tårar i ögonen. Barnen tyckte det var fint och pratade om ljusen människorna, döden och livet medan vi gick runt. Sedan ville de gå några varv själva också, vilket faktiskt förvånade mig lite.

Jag tänkte på farmor när jag gick där, men också på sorg jag ännu inte behövt uppleva. På tacksamheten över att ha sluppit uppleva förlust och saknad på nära håll. Och jag tänkte på dem som förlorat någon för tidigt eller för snabbt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply