Middag med vänner

Anna och hennes familj har precis gått. Det blir ju ganska tidigt när barn inblandade och det är på något vis skönt. Kvällen blir ju inte mindre trevlig för att man avslutar tidigt, så länge man också börjar tidigt, så man hinner prata, äta och umgås ordentligt 🙂 De kom vid 3 ungefär och vi har fikat, spelat, ätit middag och spelat lite till. Vi spelade När då då, ett mycket kul spel där man ska sätta in olika händelser, personer, prylar- alltmöjligt rätt i tid. Man ska sätta in det rätt i sin egen tidslinje eller hur ja ska uttrycka det. Lagom svårt, föder diskussioner och går ganska snabbt.

Det märks så väl att barnen blir äldre, att få spela spel var ju otänkbart förr. Trots att Felix är liten än, så är det inte på samma sätt- han är liksom nöjd med att vara med de stora barnen.

Jag bjöd på en sockerkaka med chokladfyllning. Arlas chokladgrädde som jag vispade och blandade med lite vatten som kokat med lite socker och en blötlags gelatinblad. 2 hackade små daim mellan de två lagren och en hackad ovanpå.

Till middag gjorde vi en enkel kycklinggryta. Jan och Andreas tog med sig barnen ut så Anna och jag fixade middag med lite rosé i glasen! Till 4 vuxna och 4 barn använde jag 900 gram kycklingfilé som jag skar i mindre bitar och stekte med 1/2 finhackad lök i rikligt med smör. På det hällde jag sedan 4 dl matlagningsgrädde, 1.5 dl vatten, 1 köttbuljongtärning, 1 tsk kalvfond, 1 dl koncentrerad svartvinbärssaft och 1 msk kinesisk soja. Detta fick koka en stund innan jag hällde på lite redning på vetemjöl. Till det ris och en sallad med blandade blad, tomater och fetaost. Hericot vertes och gurka också i skålar bredvid, för barnens skulle ifall de inte gillar alla gröna blad.

Jag tror det uppskattades av alla. Barn är ju bra testpersoner, eftersom de kanske inte äter om de inte gillar 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply