Middagen på bordet

Jag handlade efter jobbet idag, och efter att ha ätit lunch kl 10.45 var jag grymt hungrig. Härligt då att öpnna dörren hemma och ha maten klar på bordet, medan Jan tog hand om alla matvaror. Ugnsgrönsaker med lamm- och bondorv, bulgur och myntasås. Det var riktigt gott! Barnen hade också ätit jättebra. Noria gillade myntasåsen skarpt. Korven som kom med Linas matkasse var riktigt köttig. En hette bondens grill och det andra var någon lammkorv. Mycket att tugga, och mycket smak. Zucchini, körsbärstomater och paprika, olja, salt och svartpeppar stektes i ugnen 15 minuter. Korvarna fick haka på sista halvan av tiden.

Turkisk yoghurt, mynta och spiskummin, med salt och peppar var lite nya smaker. Jag lagar sällan med mynta, men det var gott. Spiskummin är en av mina favoriter.

Förr åt barnen inte bulgur och couscous, men har lärt sig att äta det. Vilmer berättade att han ätit couscous på förskolan också. de har en suverän kock, som lagar spännande mat med massor med kryddor och försöker göra nyttigt. Själv tycker jag mycket mer om bulgur än couscous och bra är väl det. På gi viktkoll hittade jag detta om bulgur Gjord på vete men tillskillnad från t ex couscous så har bulgur vetekornets alla beståndsdelar kvar, och därför mer protein, mineraler, vitaminer och fibrer vilket ger ett lägre GI. Läs mer om bättre val av kolhydrater här

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply