Middagstips

Efter träningen var det bara att sätta igång med maten. Även denna fredag gjorde jag fjärilskotletter. Lika bra att köra på och experimentera när man kommit på nåt lite nytt. Idag kikade jag i kylen efter bra saker att lägga mella ”vingarna”. Jag mixade några teskedar harissa med ganska många blad ruccola och 4-5 msk prästost och några teskedar creme fraisch. Detta la jag sedan mellan, virkade ihop med tandpetare och stekte. Det rann ju ut lite såklart men det tog jag tillvara.

                                              

Jag hade kokat quinoa med lite belugalinser och röda linser. När de klart slängde jag ner dem i ostkladdet i stekpannan ihop med finskuren paprika. Det blev kryddigt och krämigt.

Jag ahde kokat basmatiris till barnen och tog lite själv också. Jag läste i min GI-kokbok att basmatiris har lägre Gi än vitt ris. Det är ju kanon med tanke på att det, enligt mig, är godare också. Så då passar det till helgmat kanske, så kör vi fullkornsris eller råris till vardags.  Avokado, ruccola och tomatsallad till. Större delen av avokadon åt dock Noria upp!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply