aug
2011
Mjölfritt ”bröd”- oopsies med persilja
Jag slängde ihop en öjakaka till fredagsfikat på jobbet. Det är min tur att bidra med fika på fredag, lite skönt att ha det redan nu så är det gjort sedan 🙂
När ugnen ändå var varm såg jag till att svänga ihop lite annat också. Någon variant av oopsies, som tunnbröd denna gång, med lite vanlig ost i också.
3 ägg som jag delade på, vitor och gulor för sig.
Vitorna vispades.
Gulorna vispades med 100 gram philadelphia, några matskedar creme bonjous vitlök, någon matsked riven parmesan och lite västerbottensost. Sedan blandade jag allt och klippte ner lite persilja. Jag gjorde två tunnbröd av detta.
Jag ställde in dem båda i ugnen, ena plåten över den adnra. Efter en stund bytte jag plats på dem. 150 grader, tills de såg lagom bruna ut, vilket tog nästan 30 minuter.
Den ena blev kvällsfika ikväll, den andra får bli en del av frukosten imorgon. Det blev ett bra resultat. Lite segt och spänstigt, med mycket smak. Lite smör på räckte fint, osten fanns ju i. Men kan tänka mig att en god skinka skulle passa fint också 🙂