Mörk choklad som bonus

Jag har verkligen varit jätteduktig i flera dagar nu, med mat och träning. Tagit med mig smoothie med proteinpulver, kesella och färsk frukt till jobbet till förmiddagen. Ätit ett ägg på eftermiddagen, kommit ihåg att dricka äppelcidervinäger även på jobbet. Mindre portioner till middag, inget skräpfika när barnen somnat- tränat istället.

Jag känner mig motiverad och på rätt väg!

Så vad unnar man sig då? Jo, lite mörk choklad så klart. Jag köpte Drosté på citygross igår, 75 %, lagom stora chokladplättar. Man kan inte äta hur stora mängder choklad som helst, bara för att den är mörk. Därför är det bra för mig att de ligger just en och en.

Jag blir så glad, så glad, när jag får choklad, choklad 🙂

Choklad och kakao innehåller näringsämnen som förebygger allvarliga sjukdomar. Mörk choklad förbättrar cirkulationen, förebygger hjärt- och kärlsjukdomar och innehåller antioxidanter, vitaminer och mineraler.

Den nyttigaste chokladen är mörk choklad med en hög andel kakao. Ju mer kakao i chokladkakan desto mer gynnsam är näringsdensiteten. Det är i kakaon som antioxidanterna, mineralerna och vitaminerna finns. Mörk choklad innehåller dubbelt så mycket antioxidanter som vanlig mjölkchoklad. Kakao innehåller antioxiderande polyfenoler precis som grönt te. Polyfenoler anses ha en skyddande effekt mot hjärt- och kärlsjukdomar och många andra allvarliga sjukdomar.

Mer intressant läsning om choklad finns här, på Nyfiken Vital.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply