Mulen dag är muffinsdag!

Idag är det mulet och lite kyligare. Jan och Vilmer tömmer förrådet ute, sorterar och slänger. Jag och Noria bakar muffins. det går ju åt en del fika så här på sommaren, med alla härliga utflykter. det är svårt att hålla igen nu, tycker jag. Jag kan liksom inte motstå lite fika till kaffet. Men det är livskvalitet och värt det. Får väl försöka kompensera med nyttiga luncher och middagar.

 Jag plockade fram ännu ett underbart recept från muffinsboken jag fick av Carro. Krämiga kokosmuffins.

Vi gjorde en sats, och den blev bra. Smeten var ljuvlig! Så vi bestämde oss för att göra en sats till. Och då vägrar de att lämna siliconformarna. Får väl se om det löser sig när de svalnat. Går de sönder får vi äta upp rubbet med sked direkt ur formarna. Eller inte jag, men barnen. Jag tränar lite för dåligt just nu, så ska jag mumsa i  mig dessa får jag nog ta mig iväg på en löparrunda först.

90 g smör, 0.5 dl kokosmjölk, 1 1/4 dl socker vispas. Tillsätt 2 ägg och vispa. Rör ner 1 2/3 dl mjöl, 1 tsk bakpulver och 1 dl riven kokos, plus rivet skal av en lime (jag tog lite pressad lime, det enda jag hade!) 2 msk mjölk. 180 grader ca 17 minuter. Garnera med cream cheese, florsocker, saft av lime och kokosflingor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply