maj
2013
Musselmiddag
En av de sakerna jag gillar med ledighet är möjligheten att umgås med folk. Att vara spontan är det jag gillar bäst, som sagt och det har ändå gjort att jag kunnat umgås med många den här ledigheten. Ikväll var det carro och Co som nappade på min inbjudan på eftermiddagen.
Stekte detta i ordentligt med smör:
1 fänkål
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Några cm purjo
Lite röd chili (mängd svårt att säga då vår torkade är så brutalt stark att några smulor räcker och sedan får man passa sig för att bita på naglarna eller liknande länge efteråt 🙂 )
Hällde på:
1 1/2 dl vitt vin
1 dl vatten som fick stormkoka
Sedan i med 1 kg blåmusslor som fick ånga ett par minuter.
I med:
Vispgrädde, ca 2 dl
Creme fraiche, ca 1 dl
Lite buljong (chili/limegräs)
När det kokat upp la jag ner:
Frysta räkor
Persilja
Serverade detta med pasta och segt gott surdegsbröd. Jag hade också stekt upp lite torsk som barnen fick vid sidan om. De äter musslor också, men efter en liten lunch och en riktigt aktiv eftermiddag med massor av lek tänkte jag att de behövde mer. Dessutom var vi 4 vuxna på musslorna 🙂
Carro och Henke hade med sig daimtårta till efterrätt som vi åt på altanen, medan barnen lekte och vi pratade om sommar och segling, barnuppfostran och allt annat aktuellt. Och så fick jag njuta lite av lille Adam också, som faktiskt tittade upp lite på mig den här gången 🙂

Carola
14 maj, 2013 at 07:08 (10 år ago)Så fin lilla bebisen är som sover så fridfullt.