Musselsoppa

IMG_1576

Vi har haft en härlig söndag. Vilmer var på friidrott och var nöjd med den stunden. Noria var till en klasskompis för första gången och var jättenöjd. Under tiden var jag och tränade och känner mig fetnöjd med att ha kommit iväg både lördag och söndag. Inget gymmande idag, man måste vila musklerna, men väl 6 km på löpbandet.

Sedan var familjen samlad igen och vi for iväg på hockey. Vi fick trevligt sällskap av Frida och Douglas och grabbarna. Det var kanske inte världens bästa match och platserna var rätt dåliga, men alltid kul att göra saker ihop. Alla satt och småtjattrade med varandra om ditten och datten 🙂

Söndagen avslutas med musselsoppa. Söndagssoppan kom alltså lite senare än vanligt. Vi åt musslor i onsdags också, men får inte nog. De har kostat 39.90 på Citygross den här veckan, så bäst att passa på 🙂

Så här gjorde jag idag:

1 gul lök
1/2 purjo
2 vitlöksklyftor
några smulor av min torkade röda väldigt starka chili
2 tsk lantbuljong citrongräs/chili
lite saffran
1 dl vitt vin
2 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 nät blåmusslor
smör att steka i

Stek löksorterna i smöret och krydda med buljongpulvret, chili och saffran. Häll på vinet och låt fräsa. Häll på vattnet och när det kokat upp häll på musslorna. När de öppnat sig (ca 5 minuter) dra bort kastrullen. Skala och lägg tillbaka musslorna och häll på grädden. Servera med bröd och god ost.

Jag tog mitt lchf-bröd från Bagerina, som är lika saftigt idag, tre dagar efter att det bakats!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply