Musslor är fredagsmiddag

IMG_9816 (Large)

Det där med tacos är inte en fredagsgrej i vår familj. Det äter vi de gånger vi råkar ha köttfärs och många grönsaker att göra upp samtidigt. Nä, här var det förut lasagne som var typisk fredagsmat. Nu är det musslor jag blir sugen på på fredagarna.

Vi var upp till kvantum och köpte musslor efter hämtning idag. Mycket fina musslor. Många var hela och stora, lättskrubbade och goda.

Varianterna är ju oändliga när det gäller musslor, men ikväll gjorde jag på ett ungefär så här:

Fräste 1/2 fänkål i småbitar med 2 finhackade vitlöksklyftor, några nypor saffran som jag bara mosat lite lätt mellan fingrarna, och några smulor torkad chili (min är stå stark så det är löjligt, så även några smulor riskerar att bli för starkt, man får passa sig….).

Sedan hällde jag på 1 dl vitt vin och fräste i en halvminut kanske innan jag hällde på 2 dl vatten, örtsalt och 1 dl creme fraiche (34%). När detta kokat upp en stund la jag ner musslorna och lät stormkoka några minuter tills de öppnat sig. Då hällde jag på 1-2 dl vispgrädde och räkor.

Till detta hade vi purfärskt vitt lantbröd.

Galet gott 🙂 Jag tror jag tänker anmäla detta som en av mina paradrätter till Arlas tävling!

Nu blir det en irish till efterrätt.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply