nov
2013
Musslor i sås med saffran
Denna fredag var efterlängtad, efter att ha haft huvudvärk och intensiva dagar ett par dagar. Matilda kom på middag. Det bestämdes igår och på kvällen for jag iväg och köpte musslor. Det var ett tag sedan och jag blev så sugen 🙂
Vi lagade mat ihop och snackade och åt när Jan kom med det färska brödet (som verkligen är gott när man inte äter det så ofta).
En klick smör
Någon matsked olivolja
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 fänkål
1 gul lök
1 liten purjo
1 påse saffran
1 dl matlagningsvin
2 dl vatten
1 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 nät blåmusslor
räkor
Stek alla lök och grönskaer i olja och smör. Häll på vin, saffran och vatten. Puttra tills paprikan och fänkålen mjuknat. Lägg ner musslorna och låt puttra tills de öppnat sig. Häll på creme fraiche och grädde. Avsluta med att lägga ner räkorna. Servera som soppa till bröd, eller med lite fin pasta.