Musslor med god pasta och sås

    

 

I morse köpte Jan ett nät med blåmusslor. Dessa lagade jag till middag idag. Jag passade också på att göra morgondagens fisk till barnen och svärföräldrarna. De ska vara här hemma medan jag och Jan går på Johan Glans på UKK.

Jag stekta purjo, scharlottenlök, vitlök och röd torkad chili i smör. Hällde på vitt vin som fick fräsa ordentligt innan jag hällde på röd paprik i småbitar och fänkål i småbitar, vatten, lite saffran och buljongpulver. När det kokat mjukt hällde jag på grädde. Därefter tog jag bort en del till kvällens middag och lät resten vara kvar i kastrullen och la ner torskfilé i mindre bitar. Det blir en bra middag till morgondag.

Jag satte igång att koka pasta. Vit fiberpasta från ICA selection, stora snäckor. Medan de kokade fixade jag musslorna. Jag fräste lök, vitlök och fänkål i olja, hällde på vitt vin och och när det kokade la jag i musslorna. Så häftigt att stå och titta när de öppnar sig 🙂 Och då är de också klara.

Blandade såsen med pasta och la på de vinkokta musslorna. Spadet som var kvar i kastrullen slängde jag i frysen. De kan säkert komma till användning i någon annan omgång av musslor.

Noria åt flera musslor. Men först efter att hon försäkrat sig om att de inte levde. Och så blev det en diskussion om de kan tänka och hur de lever. Sedan stoppade hon in köttet i pastabiten och mumsade. Vilmer fick en bit fisk istället.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply