Nasi goreng

 

Jag älskar nasi goreng!

Det får mig att tänka på vår middag på stranden på Railey beach efter tsunamin. Ingen visste vad vi skulle kunna få tag på att äta, men det löste sig.

Det här receptet kommer från middax. Vi har en till rätt kvar, eftersom vi ätit lite annat den här veckan. Vi får se hur vi gör i framtiden. Jag är ju ledig på söndagar och i och med det är viss vardagsstress minskad. Jag och Noria planerar mat och kan handla tillsammans. Men samtidigt är det skoj med matkassen, att få nya uppslag till rätter. Dessutom tycker jag att middax håller god kvalitet, stora portioner och fina råvaror och bra service.

Koka 3 dl råris

Stek i olja:
1 purjo i strimlor
1 röd chili
kycklingfilé i strimlor (ca 500 g)

I med:
2 msk sweet chili
2 msk soja
en burk vattenkastanjer
det kokta riset
gröna, frysta ärter (ca 300 gram)
1 ägg

Rör om ordentligt. Serveras med cashewnötter och pressad lime.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply