Näst lyckligast

Svenskar är näst lyckligast i världen, läste jag nyss på DN.

85 procent av de som bor i Sverige tycker att de har fler positiva än negativa upplevelser en vanlig dag, sett till faktorer som smärta, oro, sorg och tristess.

Jag har försökt, successivt att se livet mer och mer positivt. Alla har vi väl saker bakåt som stör, tankar framåt som stressar osv, men man kan välja att försöka fokusera på nuet och göra mer av sådant som gör oss glada. Det handlar också om att försöka vara nöjd, att hantera avundsjuka, sluta jämföra, acceptera att vissa saker är som de är, våga ändra på sådant som går att ändra på mm.

Jag har en lön! Visst, den är låg om man jämför med andra som arbetet med något i 11 år, efter 3.5 års studier mm, men jag har en lön och den kommer varje månad.

Jag har en bostad jag trivs i! Visst, den är liten om man jämför med andra, men å andra sidan bor många längre från stadskärnan än jag vill.

Jag har en familj! Både den jag fötts in i och den jag själv varit med och skapat. Jag känner mig älskad och jag kan älska 🙂

Jag är frisk! Visst har jag saker på mig själv jag skulle vilja ha bort eller mindre av, men vad tusan, som sagt ovan- jag är älskad ändå och jag är frisk!

Jag har fritid! Visst, jag har inga direkta intressen, men vad då- loppis gör mig också glad!

Det var lite svammel över en kopp kaffe!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Näst lyckligast

  1. Carola
    29 maj, 2013 at 14:02 (11 år ago)

    Så bra skrivet. Fler borde tänka så. Jag bland annat.
    Var och fixade naglarna för en vecka sen. Det finns nåt nytt nu. Det är nagellack med gele i så man härdar det under UV som vanligt. blir inget skavt nagellack. Du får ju dock en liten utväxt längst ned så man bör fixa till det efter 3 veckor. Snyggt och behändigt. Välmålade naglar varje dag. Nackdelen med att välja ett mörkt är ju att det är svårt att måla över om man vill ändra färg. Bara att vackert vänta tills man ska tillbaka.
    Kram

Leave a Reply