Nationella mag- och tarmdagen, enzymer och råkost :)

20141017-115633-42993711.jpg

Enzymer finns i kosten, men förstörs vid tillagning och upphettning, de dör helt enkelt vid 48 grader. Jag tycker att det är viktigt att barnen lär sig äta grönsaker och frukt mm i sin råa form. Barnens favoriter är broccoli och morot men de äter även spenat, paprika mm

Enzymerna har väldigt viktiga roller i våra kroppar, de styr många av våra mentala och fysiska funktioner. de hjälper till vid matsmältning och ämnesomsättning. Enzymerna hjälper till att motverka inflammation och cancer,  Om man har brist på enzymer kan det vara bra att ta tillskott.

Idag är det nationella mag- och tarmdagen. I vårt hem finns inga besvär direkt, men de finns hos människor i min närhet. Jag lider med dem som ständigt går och oroar sig för hur magen ska känna sig och när nästa anfall kan dyka upp.

Supergreens äts regelbundet här hemma. Jag shottar helt enkelt i mig någon matsked utblandat i vatten, nypressad juice eller smoothie. Supergreens är rikt på levande enzymer och mycket annat smått och gott. Även korngräs, vetegräs och chlorella var för sig dyker upp i mina gröna juicer.

Helazym är också ett tillskott som det passar att tipsa om idag. Enzymerna kommer från vegetabiliska växtkällor. De passar personer med känslig mage och finns i kapselform. Kapslarna går ju att öppna, så att man kan ta en halv kapsel i början. (Är du sugen på ett litet prov, med 2 kapslar? Säg till så tar jag med nästa gång vi ses….först till kvar, har bara några få samplespåsar kvar)

I juicen ovan finns rödbeta, morot och äpple, supergreens och en kapsel helazym.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply