apr
2012
Noria lagar lasagne med spenat
Idag är det Noria som lagar mat. Igår fick hon bläddra i barnens kokbok och valde snabbt den gröna lasagnen.
Vi inspirerades av receptet men ändrade om, eftersom ricottan hade varit slut i affären och det insåg vi när vi väl börjat laga. Sedan ville vi ha lite köttfärs i, för att få lite mer protein idag efter en annars lite proteinfattig dag och joggingturer.
Vi tinade och värmde bladspenat som Noria klippte i bitar. Vi kokade tomatkross med en halv lök i bit plus lite smör. Löken tog vi ur sedan. Så har jag aldrig gjort förut, men så stod det i receptet 🙂 Stekte lite köttfärs, andra halvan hackad gul lök, två selleristänger i småbitar, en riven morot. Sedan hällde vi på tomatsåsen.
Noria lyckades perfekt med bechamelsåsen, det senaste ordet i hennes ordförråd. Hon blev riktigt förvånad själv när den tjockade på sig så fint!
Sedan rev vi lite vanlig ”smörgåsost”, en mozzarellaost och ca 1 dl parmesan. Varvade i formen huller om huller.
Lite rött vin känns självklart till denna måltid.