feb
2014
Nötbollar med jordnötssmör
Vi är just nu hos svärföräldrarna och fikar. Jag slängde ihop ett gäng nötbollar när jag kom hem från träningen, och några av dem tog jag med till Vilan.
De smakar mycket av jordnötssmöret. Det är lite av en favorit här, eftersom det är så lätt att ha att göra med. Precis lagom krämigt! Det är ekologiskt från Urtekram och kostar 29 kronor på Bodystore.
0.5 dl ekologisk jordnötssmör, crunchy
0.5 dl kokosflingor (plus det som behövs att rulla i)
0.5 dl pumpafrön
0.5 dl solroskärnor
5 droppar sweetdrops english toffee
12 dadlar
kokosfett, ca 2 msk
Jag mixade allt i kitchenaiden och rullade sedan bollar. Jättegott! Svärisarna får njuta av bollarna när helst det passar dem. De vi har kvar hemma äter vi till mellon ikväll 🙂 Jag tänker skicka in receptet till Middagshjälpen också.
Sitter i köket och bläddrar i svärmors nya kokbok. Tänkte hitta något nytt att laga till middag, för handla behöver vi ändå göra på vägen hem!
