Nötytterfilé med senap och örtkryddor

Usch, vrålhungrig satte jag mig till bords. Inte jag som hade matvakten på jobbet idag och när jag såg att det var potatisplättar samtidigt som jag insåg att jag inte var tvungen att äta så struntade jag i det. Jag hade ju ändå tänkt åka skapligt tidigt. Men efter jobb till 15, hämta Noria, hämta Vilmer hos en kompis, en sväng till ICA för att handla fredagsmys och sedan hem är jag sååå hungrig….

Tur att maten blev god!

Jag hittade en bit nötytterfilé på Årstahallen som fick bli utgångspunkt. Den bryntes i smör och sedan penslade jag på dijonsenap, pressad vitlök och medelhavskryddor+ lite salt. Rullade den i lite mer kryddor, provencalska från Findus frysta. Sedan ställde jag den i ugnen på 150 grader.

Efter en stund hällde jag på vispgrädde blandat med kalvfond. Detta blev en god sås, eftersom marinaden från köttet blandades med grädden. Fullkornsris och färsk vitkål med  gorgonzola+ creme fraish. Det blev lite väl gråbrun mat, men vinet var ju rött och fint i alla fall 🙂  Primicia Rioja. Passar bäst till gris och fågel, men det var det vi hade hemma och det smakade ju gott det med. Till chipsen efteråt också 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply