Nudelsallad med lchf-nudlar och grillad kyckling

IMG_9712 (Large)

Till lunch bjöd vi på nudelsallad med grillad kyckling. Nudelsalladen gjorde jag ordning igår. Jag blandade alla grönsaker först (böngroddar, ärtskott, morot, paprika, sugar snaps, rödlök, pak choy mm) och hällde på sesamolja. Sedan delade jag i två skålar, eftersom jag ville ha LCHF-nudlar i den ena och vanliga glasnudlar i den andra.

I morse hällde jag på  sesamolja, soja, färskriven ingefära och pressad vitlök, rörde om och värmde bara lite lätt.

Kycklingen hade jag skurit i tunna långsmala bitar och marinerat i teriyakisås, soja, sambal oelek och lite vitlök. Grillades med hjälp av stektermometer till 72 grader och de blev goda. Barnen ville ta om 🙂

Nudelsallad, kyckling, grillost, cashewnötter, olika såser och så honunggriljerat fläsk från Grisslehamn skuret i småbitar. En god lunch som jag tror uppskattades. Troligen inte helt LCHF, vissa av grönskaerna går nog bort, men hos mig får man peta i maten 🙂

Nudlarna låg med vinstlådan från Bodystore härom veckan. I tävlingen de hade ihop med bloggportalen/twingly hamande jag på en av de 20 första platserna och fick pris. En av produkterna var just dessa nudlar. Det första paketet lagade vi till på segelbåten i Skokloster förra veckan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply