Ny gröt till frukost Havre&frukt från Frebaco

I morse provade vi en ny gröt. Frebaco har tre sorters färdiga grötblandningar. Vi äter havregrynsgröt varje vardag, och har gjort så i flera år. Så  jag provar gärna olika varianter. Jag har tidigare provat deras Havre&quinoa och gillar det mycket. Havre&korn är god den också, men inte så speciell. Men den här idag gillade jag rejält. Det var fruktbitar i och det var en härligt ”tuggig” konsistens på gröten. Barnen åt den glatt, men för säkerhets skull petade jag bort russinen ur Vilmers tallrik och la dem i min egen 🙂 Jag vill inte att han ska bli skeptisk mot gröt, eftersom det är en kanonfrukost för vxande barn. han är nämligen inte förtjust i varma russin.

Frebaco Havre & Frukt Gröt innehåller 85% fullkorn, 8% kostfiber och många andra nyttigheter som gör kroppen gott. Havren med sina välkända hälsofrämjande egenskaper kommer så klart från vårt närområde, den bördiga Västgötaslätten. För att ytterligare förhöja smakupplevelsen har vi lagt till russin, papaya och ananas.

Ingredienser:
Havregryn 85%, russin 7%, papaya (papaya, socker, antioxidationsmedel E330, konserveringsmedel E220) 4%, ananas (ananas, socker, antioxidationsmedel E330, konserveringsmedel E220) 4%.

Näringsvärde, genomsnitt för 100g:

Energivärde 1500kJ/370 kcal
Protein 13 g
Kolhydrat 64 g
varav sockerarter 11 g
Fett 5 g
varav mättat fett 1 g
Fiber 8 g
varav betaglukaner 3,5 g
Natrium 0,02 g
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply