Ny typ av tvätt

Jag tycker att mitt hår har känts bra av den äggtvätt jag gjorde häromdagen.Men jag tror jag fått lite olja i det, när jag petar och donar i håret efter att ha smort in mig. Avslutade dagen igår med idomin och tror att jag fått lite i håret. Så nu ikväll tänkte jag prova nåt nytt igen. Havretvätt. Det funkar som torrtvätt, som suger upp sebum,  samtidigt som man slipper vattnet som torkar ut och bidrar till mer sebum. Så fram med morteln och körde runt till det blev som mjöl. Enda kommentraren från Jan var att jag skulle kolla så vi hade havregryn till frukosten kvar bara. Sedan hällde jag i hårbotten och masserade ltie och lät sitt en liten stund. Alldeles ljust och mjöligt blev det. Men sedan borstade jag ut det med svinborsten och det känns renare och mjukt. Detta gör jag nog om. Kan tänka mig att det passar om håret är lite mittemellan, inte helt kul, men egentlgien inte behov att tvätt.

Tycker du att jag överdriver med håret. Vad då, det är väl bara att tvätta. Det kan man ju tycka. men faktum är att jag känner mig nöjd med att ha hittat naturliga eller i alla fall naturligare metoder att tvätta håret på. Och det kliar inte längre, jag har inga småsår i hårbotten längre, plus att det känns bra att veta att jag har minskat ner på onyttiga kemikalier. Sedan är ju jag rätt projektinriktad. Börjar jag med något kör jag på tills jag tröttnar….och just nu har vi inga projekt med huset. Vi blev ju klara med loungen….!

Bild 1 på håret är med havregrynen i, bild 2 efter borstning. (Och kan tillägga att det är svårt att ta bilder på sitt eget bakhuvud. jag som knappt tagit ”facebookbilder”, sådana man tar på sig själv posande sjuttioelva gånger för att få till rätt vinkel på ansiktet och utan att det ska synas att man tagit det själv, men att man alltid kan se det pga nån vinkel på axeln 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on Ny typ av tvätt

 1. Denebola
  25 maj, 2010 at 20:25 (14 år ago)

  Hej!
  Ett no ’poo tips i all välmening, skippa idominet då det innehåller vaselin = mineralolja!
  Jag vet ju inte om du kör no ’poo på huden också, så ta bara till dig tipset om du vill. =)

 2. Hanna
  26 maj, 2010 at 07:00 (14 år ago)

  Ja, jag misstänte att det var något skit i idomin också. Synd att det funkar så bra på händerna då. Jag kör itne lika hårt med no poo på kroppen, men byter sakta ut sortimentet. Jag slänger inga krämer mm men när det ska köpas nytt köper jag ”rätt”.

  Tack för tipset och kommentaren!

Leave a Reply