Nyponrosvatten och torkade nyponrosblad

Det är så vackert med nyponrosor. De är helt klart en av mina favoritblommor. Idag har Noria och jag försökt njuta av dem på fler sätt. Vi stod och plockade ett gäng kronblad som blåst av uppe vid lekparken.

Hälften av dem la vi i ugnen för att torka, efter att vi sköljt dem väl och låtit torka ett tag på hushållspapper. De ska stå ca två timmar i 50 grader. Dessa kan man sedan blanda med te, eller dekorera bordet med 🙂

Resten har jag gjort nyponrosvatten av. Jag hällde kokande vatten över dem och direkt tappar de färg. Sedan fick de stå så i flera timmar innan jag silade bort bladen och hällde upp på flaska. Detta ska jag ha som ansiktsvatten ett tag.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1Pingbacks & Trackbacks on Nyponrosvatten och torkade nyponrosblad


    Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'comment_style' not found or invalid function name in /var/www/fornhem.se/hanna.fornhem.se/wp-includes/class-walker-comment.php on line 184

Leave a Reply