Nyponsoppa med solroslecitin

IMG_2576 IMG_2577

Ny mörk och ruggig kväll och ny nyponsoppa. Vilmer ville plocka om jag kokade 🙂 Noria är febrig ikväll, inte bra. Det är ju inte så länge sedan sist. Jag försöker att inte oroa mig för att hon har hög feber igen, och jag försöker att inte stressa upp mig över att inte vara på jobbet. Bara gilla läget, imorgon vabbar jag och på torsdag Jan om det behövs.

Dagens nyponsoppa gjordes med solroslecitin. Det gjorde soppan krämig. Lecitin är en av byggstenarna i hjärnan, behövs för att nervsignalerna ska nå fram. Så nu skickar vi lite extra sådant i kvällsfikat.

Jag kokade nyponen i ca 20 minuter i ganska lite vatten. Sedan körde jag dem i mixern och silade med durkslag tillbaka i kastrullen. Vispade ner vatten till filmjölksliknande konsistens, vispade ner camu camu, en matsked solroslecitin, vaniljpulver och sukrin. När det puttrat upp fyllde jag på med vatten tills det kändes lagom. Gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply