Nyttiga pannkakor till frukost

Helgfrukost! Med frukostpannkakor gjorda på havregryn. Mastiga, matiga, nyttiga också kanske!

Jag mixade havregryn (och lite bottenskrap från muslipaketet) till ett slätt mjöl. Knäckte 4 äg och hällde ner mjöl till det blev en jämn och riktigt tjock sörja. Sedan hällde jag på mjölk tills det kändes lagom. Ville ha smeten ganska tjock. Rev ner ett äpple och kryddade med kanel och lite salt. Och så lite lite bakpulver. Jag ska försöka komma ihåg att använda kanel oftare igen, i tex smoothies och som i dag i pannkakor.

 Kanel: Innehåller tre välgörande oljor som har effekt både mot infektioner och inflammationer. Stabiliserar också blodsockret. Gi viktkoll  Kanel är min favorit-krydda.  Den har många fina egenskaper förutom att smaka gott. Det sägs att kanel hjälper kroppen att mer effektivt känna av insulinet så att färre kalorier hamnar i fettcellerna,  säger Pauline, Gi-ätare och fitnessproffs.

De blev goda, barnen åt glatt! De hade äppelmos på jag tog lite rörsöckersirap.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply