Nyttiga plättar som picknick på Säbyklint

20130717-195900.jpg  20130717-195920.jpg

20130717-195910.jpg

20130717-195941.jpg

20130717-195929.jpg  20130717-195955.jpg

Lugn och skön dag idag. Gick upp vid 8 och ställde mig att steka plättar att ta med ut på sjön. Vi bestämde oss för en tur till Säbyklint och det gjorde vi rätt i. Det blåste lagom bra, både dit och hem och väl där fick vi mest sol, så vi har både badat och solat.

Vi bestämde oss för att ta med mycket kaffe, två termosar, och det var nog tur det för vi upptäckte att vår tupperwaretermos var trasig när vi kom fram. Bullarna har vi tydligen glömt hemma också, men överlevde ändå.

Plättarna gjorde jag med tanken att göra några nyttiga val, men att de ändå skulle bli utflyktsgoda. Jag lyckades, för barnen älskade dem. Med gårdagens plock av blåbär blev de goda utan varken glass eller grädde.

2 ägg
4 dl mjölk
3 droppar sweetleaf sweet drops vanilj
25 gram smält smör

1 .5 dl bovetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
2 msk sojaprotein från Pulsin’
2 tsk bakpulver

Jag gjorde dem ganska små, som amerikanska pannkakor ungefär. Det blev 9-10 stycken.

Det är härligt att segla i Ekoln, men någon gång skulle jag vilja ut i skärgården också. Arvid Nordqvist classic kaffe har en fototävlign där man kan vinna en seglin i september i just Stockholms skärgård. Den tävlingen vore en dröm att vinna 🙂 Har du sett tävlingen? Delta via facebook eller instagram själv, eller leta reda på mina bilder och rösta 😉

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply