Om att bli gammal

Jag sitter just  nu och lyssnar på P4, ring så spelar vi. Ja, bara det är väl att bli gammal, eller?

En tant pratade nyss och fick halvt hjärtslag när hon fick resechansen. Om hon svarade rätt kunde hon vinna en resa till ishotellet i Jukkasvärvi. Oj jösses, nej, men de gick ju inte, gubben orkar inte. Men hon blev glad åt att hon kunde vinna en kartbok, för den brukar hon bläddra i ibland.

Lilla tanten då…….!

Jag vill stoppa tiden nu. Jag vill inte tänka på att man ska bli gammal, eller att livet förändras. Alternativt vill jag försäkra mig om att barnen får fina liv som vuxna och att jag och Jan orkar resa till ishotellet ihop när vi är gamla, inte att vi sitter hemma och bläddrar i en kartbok. Känner mig lite som Vilmer, som MÅSTE veta hur det blir.

Eller så vill jag sitta och le lite förnöjt med katten i fönstret, bullarna i ugnen, barnbarnbarnen på väg, kaffe på fat, men sådana gamla lär väl inte finnas när det väl är dags?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply